• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Vitkålsgryta

Vitkålsgryta

Ingredienser


1
gul lök
5
morötter
6 st
potatisar
500 g
vitkål
1
vitlöksklyfta
3 msk
rybsolja
½ tsk
ingefära
1 tsk
gurkmeja
1
kryddmått svartpeppar
1
vegetarisk buljongtärning

Så gör du


  1. Skala och skiva lök, morot och potatis i mindre bitar. Skiva också vitkålen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs lök, vitlök och kål i olja i en kastrull i 2 minuter. Tillsätt potatis och morötter. Tillsätt ingefära, gurkmeja och peppar, häll på vatten så att det precis täcker och lägg i en tärning grönsaksbuljong.
  3. Låt sjuda cirka 30 minuter, tills potatis och morot är mjuka och det kokat ihop lite. Servera som sådan med grynost eller komplettera ytterligare med kokta korngryn.

MARTHA
TIPSAR

Förmånlig mat: 0,67 € per portion utan tillbehör, 0,95 € serverat med kokt korn och grynost. Uträknat 1/2023.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Gryta
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Vegan
  • Lättlagat
  • Förmånligt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Illustrerat recept Visa
Vitkålsgryta
Illustrerat recept Visa

Detta kan intressera dig

Tips för bra matvanor

Matlagning är en fantastisk färdighet som ger dig möjligheten att utforska nya smaker och kreativitet. Det handlar om att skapa smakupplevelser som inte bara får det att vattnas i munnen, utan även...

Hushåll

Undervisningshelhet: Konsumtion för andra stadiet

Denna undervisningshelhet ska hjälpa elever förstå hur och varför vi konsumerar, samt hur vi kan göra mer hållbara val.

Den finländska matkulturen är i ständig rörelse

Matkultur är vad vi äter, hur vi äter, med vem och var vi äter. Den är en dynamisk helhet som ständigt utvecklas, även om vissa aspekter förblir oförändrade. Det säger professor Johanna Mäkelä som ...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet