• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Vegetarisk Wellington med svamp och nötter

Vegetarisk Wellington med svamp och nötter
Max 60 min

Ingredienser


6 portioner


1
rödlök
1
vitlöksklyfta
400 g
palsternacka
250 g
taggsvamp eller annan valfri svamp
150 g
grönkål
2 msk
rybsolja
1 1/2 dl
hackade valnötter
1 tsk
torkad timjan
1 msk
japansk soja
1 1/2 msk
dijonsenap
2 dl
riven lagrad ost
1 förp.
tinad men kyld smördeg (à 500 g)
1
uppvispat ägg
salt
svartpeppar

Så gör du:


  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala palsternackan och riv den grovt på ett rivjärn. Rensa svampen och skär i mindre bitar. Ta bort den hårda stammen från grönkålen och strimla tunt.
  2. Stek svampen i en torr panna tills all vätska har avdunstat från pannan. Ställ åt sidan.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan och fräs tills löken blir något mjuk. Tillsätt sedan palsternackan och stek i 5 minuter. Tillsätt kålen och fräs ytterligare ca 5 minuter. Häll svamp och grönsaksblandningen i en bunke och blanda med nötter, timjan, soja, senap och ost. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna lite.
  4. Sätt ugnen på 200 °C.
  5. Ta fram smördegen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel som är nästan lika stor som en ugnsplåt. För över plattan på en bakplåtspappersklädd plåt, sprid ut fyllningen längs ena långsidan och rulla ihop. Gör ett fint mönster med en kniv och pensla med ägg.
  6. Grädda i mitten av ugnen 25–30 minuter eller tills den är gyllene.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Specialkost
  • Vegetariskt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Vegetarisk Wellington med svamp och nötter

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet