Varm sallad på grillad aubergine & zucchini
Ingredienser
1 | zucchini |
1 | aubergine |
100 g | fetaost |
100 g | körsbärstomater |
½ dl | pinjenötter |
1 | vitlöksklyfta |
½ dl | olja |
1 msk | balsamvinäger |
Salt, peppar |
Så gör du
- Skär auberginen och zucchinin på längden i skivor. Salta skivorna och låt dra 30 minuter. Torka av.
- Pressa vitlöksklyftan i oljan och blanda om.
- Pensla skivorna med oljan och grilla på medelvärme tills grönsakerna fått fin färg och mjuknat. Lägg de grillade grönsakerna på ett serveringsfat.
- Rosta pinjenötter i torr stekpanna.
- Halvera körsbärstomaterna, skär fetan i bitar. Fördela på de grillade grönsakerna.
- Ringla balsamvinäger på. Peppra och strö pinjenötter över.
