Varm fyllning till ugnspotatis
Ingredienser
4 portioner
4–8 | potatisar av mjölig sort, exempelvis rosamunda |
200 g | morot |
100 g | palsternacka |
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
2 dl | blötlagda kokta bondbönor |
1 msk | olja |
½ burk | tomatkross |
2 msk | tomatpuré |
2 tsk | oregano |
1 tsk | rökt paprikapulver |
½–1 tsk | chilipulver |
½ tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
50 g | riven ost |
Så gör du
- Skala och ansa rotfrukterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i en kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpuré och tomatkross samt kryddorna. Låt puttra tills rotfrukterna är nästan mjuka.
- Tillsätt bondbönorna och låt koka en liten stund. Servera som fyllning till ugnspotatis med riven ost på.
- Ugnspotatis: Tvätta potatisen noggrant. Nagga potatisen och lägg på en ugnsplåt. Grädda i 200 grader i 45–60 minuter beroende på potatisens storlek.
