Varm fyllning till ugnspotatis
Ingredienser
4 portioner
4–8
potatisar av mjölig sort, exempelvis rosamunda
200 g
morot
100 g
palsternacka
1
lök
2
vitlöksklyftor
2 dl
blötlagda kokta bondbönor
1 msk
olja
½ burk
tomatkross
2 msk
tomatpuré
2 tsk
oregano
1 tsk
rökt paprikapulver
½–1 tsk
chilipulver
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar
50 g
riven ost
Så gör du
- Skala och ansa rotfrukterna. Skär dem i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i en kastrull eller gryta. Tillsätt tomatpuré och tomatkross samt kryddorna. Låt puttra tills rotfrukterna är nästan mjuka.
- Tillsätt bondbönorna och låt koka en liten stund. Servera som fyllning till ugnspotatis med riven ost på.
- Ugnspotatis: Tvätta potatisen noggrant. Nagga potatisen och lägg på en ugnsplåt. Grädda i 200 grader i 45–60 minuter beroende på potatisens storlek.
![Varm fyllning till ugnspotatis](/uploads/Recept/_1200x1800_crop_center-center_82_line/MG_5668.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/MG_5668.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/MG_5668.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2304_crop_center-center_45_line/MG_5668.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/MG_5668.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1728_crop_center-center_45_line/MG_5668.jpg 1152w)