Varm ansjovissmörgås
Ingredienser
4 smörgåsar
8
kokta ägg
4
ansjovisfiléer
2–3
råa äggulor
svartpeppar
4
skivor rågbröd
Till stekning
smör
Gör så här
- Mosa sönder äggen med en gaffel. Hacka ansjovisfiléerna i små bitar och blanda med äggmoset. Häll i de råa äggulorna och svartpeppar. Bred ut äggblandningen på rågbröden.
- Värm upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg i bröden i stekpannan med fyllningen neråt. Vänd smörgåsarna när fyllningen stelnat och ytan har fått lite färg.
- Servera smörgåsarna och garnera med exempelvis citronklyftor, persilja eller dill.
![Varm ansjovissmörgås](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/Varm-ansjovissmorgas.jpg 1152w)