Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår trafik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Stöd oss
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Eneuroitaget logo
    En euro i taget
    Läs mer
    Ostersjofisk at alla
    Östersjöfisk åt alla
    Läs mer
    Hantera vardagen
    Hantera vardagen
    Läs mer
    Andra projekt Östersjöfisk åt alla Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Stöd oss Bli medlem
Mera
Stäng
Stöd oss Bli medlem
  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Hantera vardagen
    • Mästarodlarna
    • Östersjöfisk åt alla
    • Flytta hem
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Stöd oss Bli medlem
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar

Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar

Ingredienser


200 g
blandad sallad (helst små blad)
1
krämig avokado
2 dl
bulgur eller krossade korngryn
Ekologisk grönsaksbuljong
½
gurka
1 dl
torkade lingon eller tranbär
1 dl
rostade nötter
2 dl
groddar

Örtolja

1 kruka
basilika
1 kruka
bladpersilja eller 2 dl rucola
½
citron, skalet och 2 msk citronsaft
1
riven vitlöksklyfta
½ dl
kallpressad fin oliv- eller avokadoolja
1–2 krm
havssalt

Så gör du


  1. Tvätta och torka av salladen. Skala avokadon och droppa över citronsaft eller vinäger så att den inte tappar färg.
  2. Koka bulgur eller korngryn enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
  3. Skala och skär gurkan i halvmånar. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser försiktigt och ringla over örtoljan. Servera ett gott bröd till salladen.
  4. Örtoljan: Finhacka örterna och rör ihop alla ingredienserna i en skål. Eller mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender till en slät olja. Smaka av med havssalt. Förvara örtoljan i kylen och använd som salladsdressing. Den håller upp till en vecka.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Maträtt
  • Sallad
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar

Detta kan intressera dig

Buljongpulver

Buljongpulver

Recept
Sommartallrik med nypotatis & svamp

Sommartallrik med nypotatis & svamp

Recept
Påskmeny med säsongens råvaror och brynt smör

Påskmeny med säsongens råvaror och brynt smör

Recept
Kåltacos med bönbiffar

Kåltacos med bönbiffar

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023–2024
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet