• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar

Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar

Ingredienser


200 g
blandad sallad (helst små blad)
1
krämig avokado
2 dl
bulgur eller krossade korngryn
Ekologisk grönsaksbuljong
½
gurka
1 dl
torkade lingon eller tranbär
1 dl
rostade nötter
2 dl
groddar

Örtolja

1 kruka
basilika
1 kruka
bladpersilja eller 2 dl rucola
½
citron, skalet och 2 msk citronsaft
1
riven vitlöksklyfta
½ dl
kallpressad fin oliv- eller avokadoolja
1–2 krm
havssalt

Så gör du


  1. Tvätta och torka av salladen. Skala avokadon och droppa över citronsaft eller vinäger så att den inte tappar färg.
  2. Koka bulgur eller korngryn enligt anvisningarna på paketet och låt svalna.
  3. Skala och skär gurkan i halvmånar. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienser försiktigt och ringla over örtoljan. Servera ett gott bröd till salladen.
  4. Örtoljan: Finhacka örterna och rör ihop alla ingredienserna i en skål. Eller mixa alla ingredienser i en matberedare eller blender till en slät olja. Smaka av med havssalt. Förvara örtoljan i kylen och använd som salladsdressing. Den håller upp till en vecka.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Maträtt
  • Sallad
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Vårlig grönsallad med avokado, bulgur & groddar

Detta kan intressera dig

Hyresgästens rättigheter och skyldigheter

Att flytta till en hyresbostad innebär både frihet och ansvar. Genom att känna till dina rättigheter och skyldigheter redan från start kan du skapa en trygg och trivsam boendemiljö samt smidiga gra...

Ekonomi

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Investera mer i civilsamhället

Civilsamhället gör Finland säkrare, tryggare och stärker demokratin. Drastiska nedskärningar i statsbidrag till organisationer har redan genomförts och inför år 2026 planeras ytterligare omfattande...

Marthaförbundet

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet