• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Ugnsomelett med fiskröra

Ugnsomelett med fiskröra
Max 60 min

Ingredienser


4 portioner


Omelettsmet

3 dl
mjölk
1/2 dl
speltmjöl
1/2 tsk
salt
3
ägg

Fyllning

ca 150 g
konserverad rökt mörtfisk
1
vitlöksklyfta
1
gul lök
1/2 dl
finhackad dill
1 dl
créme fraiche
salt och peppar
citronsaft
1 dl
riven ost
  1. Mät upp mjöl i en skål och vispa ner mjölken. Tillsätt salt och ägg och vispa till en jämn smet.
  2. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda omeletten på ugnens mellersta fals i 200 grader i cirka 20 minuter.
  3. Tillred under tiden fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja en stund tills löken blir mjuk. Låt svalna.
  4. Häll av vätskan från fisken och finfördela fiskköttet med en gaffel. Blanda fisken med lök, dill, creme fraiche och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Ta ut omeletten ur ugnen när den har stannat. Höj ugnsvärmen till 250 grader.
  6. Bred försiktigt ut fiskfyllningen över omeletten och strö riven ost ovanpå.
  7. Gratinera cirka 10 minuter eller tills osten får lite färg.
  8. Servera omeletten med en sallad.

Observera att konservburkar (och tuber i metall) innehåller ett inre skikt med bisfenol A (BPA) som klassas hormonstörande. Gravida, ammande, nyfödda och barn i växande ålder är extra känsliga för BPA och bör därför endast ibland använda konservburkar av metall i matlagningen. Rökt mörtfisk finns även i glasburkar.

MARTHA
TIPSAR

Förmånlig mat: 2,38 € per portion. Uträknat 1/2023.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Syrat & fermenterat
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Fisk
  • Specialkost
  • Förmånligt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Ugnsomelett med fiskröra

Detta kan intressera dig

Grillad nykål, bönröra med rostad vitlök och brynt dillsmör

Recept

Helgrillad gös med algoli

Recept

Krämig abborrgryta med tomat och kapris

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet