Ugnsforell med citron
Ingredienser
1
hel regnbågsforell, urtagen
1
kruka dill
1
citron eller lime
½ tsk
salt
1 krm
peppar
Gör så här
- Skölj snabbt av och torka av fisken utanpå och inuti med hushållspapper. Placera fisken i en ugnsform.
- Tvätta citronen och riv skalet. Rör samman saften av citronen med skalet och salt& peppar.
- Smaksätt fisken genom att smörja in den med citronkryddblandningen. Fyll ännu magen med hälften av dillen.
- Stek fisken i 180 graders ugnsvärme cirka 30 minuter. Ta ut fisken och avlägsna skinnet.
- Servera med en hollandaise, potatis och ärtsallad.
![Ugnsforell med citron](/uploads/_1200x744_crop_center-center_82_line/sid16-2.jpg 1200w, /uploads/_2400x1488_crop_center-center_61_line/sid16-2.jpg 2400w, /uploads/_992x615_crop_center-center_82_line/sid16-2.jpg 992w, /uploads/_1984x1230_crop_center-center_61_line/sid16-2.jpg 1984w, /uploads/_768x476_crop_center-center_60_line/sid16-2.jpg 768w, /uploads/_1536x952_crop_center-center_45_line/sid16-2.jpg 1536w, /uploads/_576x357_crop_center-center_60_line/sid16-2.jpg 576w, /uploads/_1152x714_crop_center-center_45_line/sid16-2.jpg 1152w)