Ugnsbakad hel rödlök med örtröra
Ingredienser
4 portioner
4 stora
rödlökar
Cirka 400 g
grovt salt
Örtröra
2 dl
crème fraiche eller kvark
½ tsk
salt
½
finhackad chili, till exempel spansk peppar
1 dl
finhackad persilja
½ dl
finhackad färsk koriander eller timjan
Så gör du
- Häll ett lager, 1–2 cm tjockt, med grovt salt i en ugnssäker form. Skär av lite vid rotändan på lökarna så de blir plana. Skär ett kryss i toppen. Placera lökarna i saltet.
- Sätt in formen i 225 grader och baka dem cirka 30 minuter.
- Blanda ingredienserna till örtröran och servera den kall till lökarna.
![Ugnsbakad hel rödlök med örtröra](/uploads/Recept/_992x1488_crop_center-center_82_line/1D2A1497_190412_191727.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1152_crop_center-center_60_line/1D2A1497_190412_191727.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x864_crop_center-center_60_line/1D2A1497_190412_191727.jpg 576w)