Tortilla, spansk potatisomelett
Ingredienser
3
finhackade gula lökar
2
hackade vitlöksklyftor
1 kg
rå potatis i skivor
3 msk
margarin eller olja
5
ägg
5 msk
vatten
1 tsk
salt
¼ tsk
svartpeppar
dill, persilja eller gräslök
8
ansjovisfiléer (kan uteslutas)
Så gör du
- Hetta upp en stekpanna, lägg i fettet och stek lök, potatis och vitlök. Stek först på god värme sedan på svagare värme tills allt är mjukt, cirka 10 minuter. Krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop ägg och vatten och häll det i pannan. Lyft på lök och potatis med gaffel så att omelettsmeten kan rinna ner och stelna. Klipp över det kryddgröna och garnera eventuellt med filead ansjovis som läggs över omeletten.
- Variera genom att lägga filead böckling eller bitar av tonfisk på den krämiga omeletten. Servera ur pannan. Servera finrivna morötter och en grönsallad till tortillan.
![Tortilla, spansk potatisomelett](/uploads/Recept/_1200x1798_crop_center-center_82_line/MG_3977.jpg 1200w, /uploads/Recept/_992x1486_crop_center-center_82_line/MG_3977.jpg 992w, /uploads/Recept/_768x1151_crop_center-center_60_line/MG_3977.jpg 768w, /uploads/Recept/_576x863_crop_center-center_60_line/MG_3977.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1726_crop_center-center_45_line/MG_3977.jpg 1152w)