Tjälknöl
Ingredienser
1 ½ kg
frusen älgstek
Saltlake
1 l
vatten
4 msk
salt
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
1 tsk
torkade enbär
1 msk
rosmarin
3 dl
öl
- Sätt ugnen på 75 grader.
- Lägg den frusna älgsteken på en plåt, stek i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader. Det tar omkring 10 timmar.
- Gör saltlake. Koka upp vatten och salt, tills saltet löser sig. Skala och skiva löken. Krossa enbären i mortel. Blanda ner alla ingredienser i saltlaken och placera den varma steken i laken.
- Låt stå och dra i fem timmar.
- Innan serveringen, lyft steken från laken och skiva tunt.
- Servera tillsammans med potatisgratäng eller potatissallad.
![Tjälknöl](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/24_D2A0025.jpg 1200w, /uploads/_2400x3600_crop_center-center_61_line/24_D2A0025.jpg 2400w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/24_D2A0025.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/24_D2A0025.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/24_D2A0025.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/24_D2A0025.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/24_D2A0025.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/24_D2A0025.jpg 1152w)