• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Tiramisu

Ingredienser


8–10 portioner


Botten

4
ägg
1 ½ dl
socker
¾ dl
vetemjöl
3 msk
potatismjöl
1 tsk
bakpulver
1 ½ dl
kallt starkt kaffe (till fuktning)
2 msk
kaffelikör (till fuktning)

Fyllning

200 g
naturell färskost
2 dl
vispgrädde
¾ dl
socker
1 tsk
vaniljsocker
Kakaopulver (till dekoration)

Bottnen


  1. Vispa ägg och socker till fast skum. Sikta ner de torra ingredienserna, vänd försiktigt ner dem i smeten.
  2. Bred ut smeten på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter.
  4. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper och lossna pappret. Låt kallna.
  5. Skär upp bottnen i två delar och lyft över den ena halvan i en fyrkantig form med kanter. Dränk med en blandning av kallt kaffe och kaffelikör.

Fyllningen


  1. Vispa ner sockret i färskosten.
  2. Vispa grädden till mjukt skum och blanda ner den i färskosten.
  3. Bred hälften av fyllningen över den dränkta bottnen och lägg den andra halvan av bottnen över som lock. Dränk locket och bred på resten av fyllningen.
  4. Täck försiktigt över tiramisun och låt den stå kallt och dra. Dekorera ytan med kakaopulver. Servera en kopp mörkrostat kaffe med tiramisun.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Mjölkprodukter
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Gäddtacos

Recept

Våra bästa recept på lussebullar!

Baka julens godaste lussebullar! Marthaförbundets receptbank bjuder på recept som förenar tradition, smak och nytänk. Här kommer våra fyra bästa recept.

Hushåll

Gunilla Örnell verkar för vi-anda och gemenskap

Redan i slutet av 1800-talet blev ön Högsåra i Åbolands skärgård ett omtyckt turistmål. När det är högsäsong lockar den vackra skärgårdsmiljön stora skaror av båtfolk och andra besökare. Men Högsår...

Tidskriften Martha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2024–2025
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet