• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Syltad pumpa med ingefära

Ingredienser


1 kg
skalad och urkärnad pumpa
2–3 cm
färsk ingefära
2 ½ dl
inläggningsättika (6 procent)
6 dl
strösocker
5 hela
kryddpepparkorn

Så gör du


  1. Ta bort skal och kärnhus från pumpan. Kolla att du har 1 kilo rent pumpakött kvar.
  2. Skär pumpan i tunna skivor som sedan strimlas ganska fint. Skala och hacka ingefäran så fint som möjligt.
  3. Lägg pumpa och ingefära i en skål. Koka upp inläggningsättika och kryddpeppar. Slå blandningen över pumpa och ingefära. Låt allt stå övertäckt ett dygn.
  4. Sila av ättikan i kastrull. Koka upp och rör ner strösocker. När sockret löst sig tillsätts pumpa och ingefära. Låt allt sjuda sakta cirka 10 minuter eller till dess pumpan är helt mjuk.
  5. Slå upp den färdiga pumpan i heta glasburkar som omedelbart försluts.

MARTHA
TIPSAR

Syltad pumpa kan användas som tillbehör till stekt kött, i sallader eller istället för inlagd gurka på smörgås. Pumpa är besläktad med gurka, kalebass och squash. Hel pumpa klarar sig i månader om den förvaras frostfritt. När den delats måste den konsumeras inom en vecka.

Kategorier

  • Hushåll
  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Maträtt
  • Inläggningar
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

10 ekonomiska strategier vid NPF-utmaningar

För många med neuropsykologiska utmaningar påverkas den ekonomiska vardagen. Svårigheterna kan se olika ut och variera i grad. Läs ekonomirådgivare Maria Österåkers tips.

Ekonomi

Gäddtacos

Recept

Lucka 15: Ungmarthas julkalender

Krispig crostini toppad med krämig getost, karamelliserade päron och färsk rosmarin – en elegant förrätt eller ett gott småplock till glöggmyset.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet