• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Svamppytt

Svamppytt

Ingredienser


4 portioner


1 bit
rotselleri (300 g)
1 stor
palsternacka
3
morötter
1 bit
Purjolök
800 g
blekgul taggsvamp
Smör till stekning
Salt, peppar
4
ägg

Så gör du


  1. Skala och tärna rotsakerna. Koka i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Låt rinna av.
  2. Ansa svampen, strimla till mindre bitar.
  3. Stek rotsakerna i smör så att de får en fin stekyta. Stek svampen i smör. Strimla purjolöken och släng med den i stekpannan. Blanda samman allt till en pyttipanna. Salta och krydda.
  4. Stek ägg. Servera med rårörda lingon.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Svamppytt

Detta kan intressera dig

Gäddcarbonara

Recept

Varma smörgåsar med smartfisk

Recept

Fullkornspasta med natagräspesto

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet