Svamppiroger/-paj
Ingredienser
Pajdeg |
|
---|---|
100 g | smör |
100 g | kvarg |
2 ½–3 dl | speltmjöl |
Fyllning |
|
---|---|
2 | kokta ägg |
½ dl | grädde |
2 dl | lättbrynt svamp |
2 | vitlöksklyftor |
2 dl | riven ost |
2 dl | finhackade örter (timjan, oregano) |
1 | ägg |
Så gör du
- Blanda snabbt ihopingredienserna till pajdegen för hand eller i en mixer. För ett sprödare resultat, låt degen vila kallt innan användning och gräddning.
- Kavla ut pajdegen. Ta ut rundlar av degen.
- Finhacka de kokta äggen och bryn svampen i lite smör. Blanda ihop alla ingredienser.
- Placera fyllningen på mitten av rundlarna och vik ihop.
- Pensla med ägg. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter.
- Du kan också baka ut degen till en paj. Grädda då i cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme.
