• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Svamppaj på bovete- & talkkunamjöl

Svamppaj på bovete- & talkkunamjöl

Ingredienser


8 portioner


Botten

100 g
smör
1 1⁄2 dl
bovetemjöl
1 1⁄2 dl
talkkunamjöl
1 krm
salt
1 tsk
bakpulver
1 dl
vatten

Fyllning

1 l
färsk svamp, exempelvis kantareller, trattkantareller eller soppar
1 msk
smör
1
liten lök
1–2
vitlöksklyftor
2 dl
grädde
1⁄2 msk
sojasås
150 g
riven ost
1 dl
persilja, finklippt

Så gör du


  1. Blanda samman det mjuka smöret med bovetemjöl, talkkunamjöl, salt och bakpulver. Tillsätt kallt vatten och rör ihop till en slät pajdeg.
  2. Platta ut med fuktig hand i en pajform.
  3. Förgrädda i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.
  4. Förbered under tiden pajens fyllning. Ansa svampen och fräs den torr i panna, tillsätt en klick smör, finhackad lök och pressad vitlök. Låt fräsa en stund tills löken blir mjuk.
  5. Tillsätt grädden och låt småkoka cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och persilja.
  6. Bred svampstuvningen på den förgräddade bottnen och strö över riven ost. Grädda ytterligare cirka 10–12 minuter. Servera med fräsch sallad enligt säsong.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Svamppaj på bovete- & talkkunamjöl

Detta kan intressera dig

Fiskkonserver, matdem för seniorer

En hyllning till inhemsk smartfisk på burk, laga mat på inhemska fiskkonserver. En matdem pågår ungefär en timme och består av en praktisk förevisning av hur maten tillreds och avsmakning av rätter...

Rapportera föreningens uppgifter för 2024 – så här gör du

Visst vet du om att du ska rapportera föreningens nyckeluppgifter genast efter årsmötet? Allra senast 1.3.2025.

För föreningar

Ekonomiskolan fortsätter inspirera unga i Österbotten

Ekonomiskolan i Österbotten, ett samarbete mellan Finlands Svenska Marthaförbund och LokalTapiola Österbotten, är nu inne på sitt tredje år. Syftet är att ge ungdomar i årskurs 8 praktiska verktyg ...

Ekonomi

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet