• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Svamppaj på bovete- & talkkunamjöl

Svamppaj på bovete- & talkkunamjöl

Ingredienser


8 portioner


Botten

100 g
smör
1 1⁄2 dl
bovetemjöl
1 1⁄2 dl
talkkunamjöl
1 krm
salt
1 tsk
bakpulver
1 dl
vatten

Fyllning

1 l
färsk svamp, exempelvis kantareller, trattkantareller eller soppar
1 msk
smör
1
liten lök
1–2
vitlöksklyftor
2 dl
grädde
1⁄2 msk
sojasås
150 g
riven ost
1 dl
persilja, finklippt

Så gör du


  1. Blanda samman det mjuka smöret med bovetemjöl, talkkunamjöl, salt och bakpulver. Tillsätt kallt vatten och rör ihop till en slät pajdeg.
  2. Platta ut med fuktig hand i en pajform.
  3. Förgrädda i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter.
  4. Förbered under tiden pajens fyllning. Ansa svampen och fräs den torr i panna, tillsätt en klick smör, finhackad lök och pressad vitlök. Låt fräsa en stund tills löken blir mjuk.
  5. Tillsätt grädden och låt småkoka cirka 5 minuter. Smaksätt med soja och persilja.
  6. Bred svampstuvningen på den förgräddade bottnen och strö över riven ost. Grädda ytterligare cirka 10–12 minuter. Servera med fräsch sallad enligt säsong.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Buffé
  • Maträtt
  • Salta bakverk
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Svamppaj på bovete- & talkkunamjöl

Detta kan intressera dig

Hjortron- och äppelkräm med lakritsgrädde

Recept

Lucka 8: Ungmarthas julkalender

Apelsin som ljuslykta Ett enkelt sätt att skapa både värme och stämning under vinterkvällarna är att använda en urgröpt apelsin som ljuslykta. Det milda ljuset från värmeljuset tillsammans med den ...

UngMartha

Linn Jung är Marthaförbundets nya kommunikatör

Med en mångsidig bakgrund inom kommunikation, strategi och entreprenörskap tar Linn Jung med sig en bred erfarenhet som stärker förbundets kommunikationsteam.

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet