• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Svampomelett

Svampomelett
Max 15 min

Ingredienser


För fyra personer


6–8 dl
färska trattkantareller
1 msk
smör
1 msk
olja
1
rödlök i klyftor
4
ägg
1/2 dl
grädde
2 tsk
torkad ramslök
1 tsk
salt

Så gör du:


  1. Stek trattkantarellerna så att vätskan kokas ur svampen.
  2. Tillsätt smör, olja och rödlök, stek en stund tills fettet tagits upp av svampen.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, ramslök och salt och häll ovanpå svampblandningen. Stek tills omeletten har en fin stekyta.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Middag
  • Picknick
  • Huvudråvara
  • Ägg
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Svampomelett

Detta kan intressera dig

Lingontryffel

Recept

Boquerones med strömming

Recept

Hjortron- och äppelkräm med lakritsgrädde

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet