Svampgratinerad rotselleri
Ingredienser
3 dl
 djupfryst svamp, trattkantarell eller annan god svamp eller 200 g färska svampar
                    50 g
 purjolök
                    2 msk
 margarin, olja eller smör
                    3 msk
 vetemjöl
                    4 dl
 vätska, grönsaksspad
                    Mjölk
                    Grädde
                    1–1 ½ dl
 riven lagrad ost, till exempel emmental
                    Salt, peppar,
                    ½ krm
 muskotnöt eller paprikapulver
                    Så gör du
- Tina upp svampen och skär purjon i tunna skivor. Fräs svampen och purjon var för sig i fettet tills all vätska kokat in.
- Strö mjölet över svampen och rör om. Späd med grönsaksspad, mjölk och grädde lite i taget. Koka upp under omrörning och koka såsen 10–15 minuter. Smaka av med salt och kryddor.
- Lägg de väl avrunna rotselleriskivorna i en ugnssäker form och häll över svampstuvningen.
- Strö över den rivna osten och gratinera i 250 grader i 10 minuter tills ytan fått fin färg.
 
               
       
      