Svampgratinerad rotselleri
Ingredienser
3 dl
djupfryst svamp, trattkantarell eller annan god svamp eller 200 g färska svampar
50 g
purjolök
2 msk
margarin, olja eller smör
3 msk
vetemjöl
4 dl
vätska, grönsaksspad
Mjölk
Grädde
1–1 ½ dl
riven lagrad ost, till exempel emmental
Salt, peppar,
½ krm
muskotnöt eller paprikapulver
Så gör du
- Tina upp svampen och skär purjon i tunna skivor. Fräs svampen och purjon var för sig i fettet tills all vätska kokat in.
- Strö mjölet över svampen och rör om. Späd med grönsaksspad, mjölk och grädde lite i taget. Koka upp under omrörning och koka såsen 10–15 minuter. Smaka av med salt och kryddor.
- Lägg de väl avrunna rotselleriskivorna i en ugnssäker form och häll över svampstuvningen.
- Strö över den rivna osten och gratinera i 250 grader i 10 minuter tills ytan fått fin färg.
![Svampgratinerad rotselleri](/uploads/Recept/_1200x1812_crop_center-center_82_line/5_D2A2962.jpg 1200w, /uploads/Recept/_2400x3624_crop_center-center_61_line/5_D2A2962.jpg 2400w, /uploads/Recept/_992x1498_crop_center-center_82_line/5_D2A2962.jpg 992w, /uploads/Recept/_1984x2996_crop_center-center_61_line/5_D2A2962.jpg 1984w, /uploads/Recept/_768x1159_crop_center-center_60_line/5_D2A2962.jpg 768w, /uploads/Recept/_1536x2319_crop_center-center_45_line/5_D2A2962.jpg 1536w, /uploads/Recept/_576x869_crop_center-center_60_line/5_D2A2962.jpg 576w, /uploads/Recept/_1152x1739_crop_center-center_45_line/5_D2A2962.jpg 1152w)