Svampfylld rova
Ingredienser
6 små
rovor
Cirka 1 l
vatten
1 tsk
salt
Svampstuvning
Cirka ½–1
färsk shiitake eller skogssvamp
2 msk
olja
4 msk
vetemjöl
100 g
finhackad purjolök
2 ½ dl
matlagningsgrädde
2 ½ dl
mjölk
Salt, vitpeppar, gräslök
Så gör du
- Koka rovorna i cirka 20 minuter i lättsaltat vatten tills de blir halvmjuka.
- Tillred under tiden svampsåsen. Skär svampen i små tärningar. Fräs utan fett i en panna tills vätskan avdunstat. Tillsätt fettet, löken och vetemjölet. Späd med vätskan och låt småkoka tills såsen blir tjock som en stuvning.
- Lyft upp de kokta rovorna med hålslev för att rinna av. Skär av hatten och gröp ur med sked. Fyll med den goda svampstuvningen.
- Lägg sedan de fyllda rovorna på ett ugnssäkert fat och gratinera dem med lite ost i het ugn strax före servering.
