• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Svampfylld rova

Svampfylld rova

Ingredienser


6 små
rovor
Cirka 1 l
vatten
1 tsk
salt

Svampstuvning

Cirka ½–1
färsk skogssvamp eller shiitake
2 msk
olja
4 msk
vetemjöl
100 g
finhackad purjolök eller gul lök
2 dl
grädde
3 dl
mjölk
Salt, vitpeppar, gräslök

Så gör du


  1. Koka rovorna i cirka 20 minuter i lättsaltat vatten tills de blir halvmjuka.
  2. Tillred under tiden svampsåsen. Skär svampen i små tärningar. Fräs utan fett i en panna tills vätskan avdunstat. Tillsätt fettet, löken och vetemjölet. Späd med vätskan och låt småkoka tills såsen blir tjock som en stuvning.
  3. Lyft upp de kokta rovorna med hålslev för att rinna av. Skär av hatten och gröp ur med sked. Fyll med den goda svampstuvningen.
  4. Lägg sedan de fyllda rovorna på ett ugnssäkert fat och gratinera med lite ost i het ugn strax före servering.

MARTHA
TIPSAR

En skvätt konjak eller sherry kronar såsen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Svampfylld rova

Detta kan intressera dig

Lucka 18: Ungmarthas julkalender

Rostade mandlar är en tidlös favorit som sprider både doft och smak av jul. Perfekta som snacks, på dessertbordet eller som en enkel gåva.

UngMartha

Mealprep för studerande

Som studerande, eller ung vuxen överlag, har man ofta både begränsat om tid och begränsat om pengar. Då tänker man lätt att man måste prioritera det ena över det andra: att köpa färdig mat som går ...

Ekonomi

Så tar du bäst tillvara skörden - 4 tips inför hösten

När köksträdgården är fylld med läckerheter är det bra att ta tillvara på skörden vartefter den mognar. Vissa växter är mer frostkänsliga än andra. Bland de mest frostkänsliga växterna finns gurkvä...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet