Strömmingsknäcke
Ingredienser
Knäckebröd | |
Stekt inlagd strömming | |
Hackad dill | |
Crème fraiche |
Stekt inlagd strömming (10 st) |
|
---|---|
300 g | strömmingsfilé |
Salt, peppar | |
Senap | |
Rågmjöl | |
2½ dl | vatten |
¾ dl | ättika |
½ tsk | salt |
¾ dl | socker |
1 | rödlök |
Cirka 10 | dillstjälkar |
1 | lagerblad |
12 | kryddpeppar |
Så gör du
- Tillred strömmingen 1–2 dagar före servering och avnjut den på knäckebröd med dill och crème fraiche.
Stekt inlagd strömming
- Klipp bort ryggfenan från filéerna och rada ut dem på en bricka. Strö salt och peppar på filéerna, bred senap på hälften och sätt filéer utan senap ovanpå till strömmingsflundror. Vänd i rågmjöl och stek i smör.
- Blanda ihop vatten, ättika, salt och socker till en lag. Skär rödlök i skivor och dillstjälkarna i bitar.
- Varva strömmingsflundror med lök och dill i en glasburk. Häll över lagen så att den täcker strömmingen. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt stå i kyl minst ett dygn före servering.
