• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Ingredienser


Knäckebröd
Stekt inlagd strömming
Hackad dill
Crème fraiche

Stekt inlagd strömming (10 st)

300 g
strömmingsfilé
Salt, peppar
Senap
Rågmjöl
2½ dl
vatten
¾ dl
ättika
½ tsk
salt
¾ dl
socker
1
rödlök
Cirka 10
dillstjälkar
1
lagerblad
12
kryddpeppar

Så gör du


  1. Tillred strömmingen 1–2 dagar före servering och avnjut den på knäckebröd med dill och crème fraiche.

Stekt inlagd strömming


  1. Klipp bort ryggfenan från filéerna och rada ut dem på en bricka. Strö salt och peppar på filéerna, bred senap på hälften och sätt filéer utan senap ovanpå till strömmingsflundror. Vänd i rågmjöl och stek i smör.
  2. Blanda ihop vatten, ättika, salt och socker till en lag. Skär rödlök i skivor och dillstjälkarna i bitar.
  3. Varva strömmingsflundror med lök och dill i en glasburk. Häll över lagen så att den täcker strömmingen. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt stå i kyl minst ett dygn före servering.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Lunch
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Valborg
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Stekt inlagd strömming

Detta kan intressera dig

Popup stickcafé i parken

Kom och sätt dig i gräset och sticka eller virka en stund i Marthamakers mysiga stickcafé.

Kärlek, möjligheter och vägledning – viktiga ramar i vardagen

Jubileumsårets beskyddare Suzanne Innes-Stubb och Marthaförbundets ordförande Mia Hafrén möts i ett samtal om uppväxt, föräldraskap och ungas rätt att drömma.

Nyheter

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet