Stekt inlagd strömming
Ingredienser
Knäckebröd
                    Stekt inlagd strömming
                    Hackad dill
                    Crème fraiche
                    Stekt inlagd strömming (10 st)
300 g
 strömmingsfilé
                    Salt, peppar
                    Senap
                    Rågmjöl
                    2½ dl
 vatten
                    ¾ dl
 ättika
                    ½ tsk
 salt
                    ¾ dl
 socker
                    1
 rödlök
                    Cirka 10
 dillstjälkar
                    1
 lagerblad
                    12
 kryddpeppar
                    Så gör du
- Tillred strömmingen 1–2 dagar före servering och avnjut den på knäckebröd med dill och crème fraiche.
Stekt inlagd strömming
- Klipp bort ryggfenan från filéerna och rada ut dem på en bricka. Strö salt och peppar på filéerna, bred senap på hälften och sätt filéer utan senap ovanpå till strömmingsflundror. Vänd i rågmjöl och stek i smör.
- Blanda ihop vatten, ättika, salt och socker till en lag. Skär rödlök i skivor och dillstjälkarna i bitar.
- Varva strömmingsflundror med lök och dill i en glasburk. Häll över lagen så att den täcker strömmingen. Tillsätt kryddpeppar och lagerblad. Låt stå i kyl minst ett dygn före servering.
 
               
       
      