Strömmingsburgare
                        
                            
                        
                        Max 30 min
                    
                                Ingredienser
Strömmingsfiléer
600 g
 strömmingsfiléer
                    1 dl
 rågmjöl
                    salt, svartpeppar
                    smör
                    Tillbehör
salladsblad
                    hamburgerbröd
                    coleslaw
                    ärtpuré
                    majonnäs
                    Strömmingsfiléer
- Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på smör- eller bakpåtspapper. Krydda med salt och peppar.
- Vänd filéerna i mjölet.
- Stek i smör i panna (3–4 minuter per sidan) eller i ugn, 225 grader i cirka 10 minuter.
- Lägg de nystekta strömmingsfiléerna i hamburgerbröd tillsammans med sallad, coleslaw och ärtpuré. Klicka några matskedar majonnäs på strömmingsfiléerna och lägg den andra brödhalvan ovanpå.
 
               
       
      