Stekt gädda med nypotatis slungad i brynt smör
Max 30 min
Ingredienser
Ingredienser
500 g
gäddfilé
salt
peppar
smör till stekning
gräslök till dekoration
Nypotatis med brynt smör
800 g
nypotatis
50 g
smör
Sötsyrlig tomatsallad
250 g
körsbärstomater
1/2 dl
vinäger
2 msk
olivolja
1/2 kruka
basilika
salt, peppar
Gör så här
- Tvätta och skrubba nypotatisen. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Tvätta tomaterna till salladen, halvera dem och lägg i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar
- Salta och peppra gäddfilén. Skär i portionsstora bitar. Stek i smör i cirka 2 minuter per sida.
- Värm smöret till potatisen i en kastrull och låt koka under omrörning tills smöret får en gyllenbrun färg och en brynt nötig doft.
- Vänd ner potatisen i smöret och blanda försiktigt. Servera med gäddan och finklippt gräslök.
