• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Stekt fasan med calvadossås

Ingredienser


4 portioner


Fasanfågel
Salt, peppar
Späck
2–3 dl
viltbuljong
Vetemjöl för redning
1–2 dl
grädde
1–2
syrliga äpplen
2 msk
smör
1 dl
calvados

Så gör du


  1. Fasanen plockas och sveds, töms på inälvor, sköljes och torkas väl.
  2. Gnid in med salt och peppar. Bind upp fågeln.
  3. Placera fasanen på ett galler på långpanna. Stek i 200–225 grader och ös med buljong var tionde minut. Beräkna stektid cirka 30–40 minuter. Lite rosa köttsaft skall sippra ut vid låret då man provar, medium.
  4. Tranchera fasanen.
  5. Gör en mörk fond på benen och skrovet. Denne skummas och avreds med beurre manie och förbättras med grädde. Silas och monteras.
  6. Skala och dela äpplena i fyra delar. Tag ur kärnor och kärnhus. Skär bitarna i lövtunna skivor. Fräs dem i smör, häll på calvados och bränn av. Häll på av såsen. Servera äppelsåsen med de trancherade fasanfiléerna.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Kött, vilt
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Marthaförbundet deltar i Kvinnodagsmarschen 8.3!

Kom med i en historisk solidaritetsmarsch på internationella kvinnodagen! Marthaförbundet välkomnar alla som står upp för kvinnor, minoriteter, jämställdhet och mänskliga rättigheter att marschera ...

Nyheter

Rapportera föreningens uppgifter för 2024 – så här gör du

Visst vet du om att du ska rapportera föreningens nyckeluppgifter genast efter årsmötet? Allra senast 1.3.2025.

För föreningar

Lingontryffel

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet