Spenatvåfflor med kallrökt lax
Ingredienser
8 våfflor
150 g | upptinad fryst spenat |
3 dl | mjölk |
1–1 ½ dl | vichy |
50 g | smält smör |
4 dl | vetemjöl |
3 msk | vete- eller havrekli |
1 tsk | bakpulver |
2 | ägg |
Fyllning |
|
---|---|
200 g | kallrökt lax |
1 | inhemskt äpple |
½ | rödlök |
1 tsk | riven pepparrot |
1 krm | svartpeppar |
1 dl | creme fraiche |
Så gör du
- Lägg de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i mjölken till en klumpfri smet.
- Blanda i ägg, spenat och smör. Blanda till sist i vichyn.
- Kontrollera konsistensen innan du gräddar. Blir smeten för tjock så späd ut med lite vichy. Grädda våfflorna i våffeljärn.
Fyllning
- Skala och hacka rödlök fint. Skär äpplet och laxen i små bitar. Blanda alla ingredienser.
- Fördela fyllningen på våfflorna. Servera våfflorna uppklippta som snittar eller hela som förrätt eller lätt lunch.
