Soppa på bondböna & morot
Ingredienser
700 g | morot |
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
1 msk | olja |
1 ½ dl | blötlagda och kokta bondbönor |
2 cm | ingefära |
½ dl | pressad apelsinsaft |
1 tärning | grönsaksbuljong |
1 krm | svartpeppar |
Matlagningsyoghurt till servering |
Så gör du
- Skala och skär moroten i bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök en stund i oljan. Tillsätt morötterna och fräs en stund till. Häll på vatten så att morötterna täcks.
- Tillsätt riven ingefära, buljong, svartpeppar och bondbönorna eller bondbönskross och låt koka tills morötterna är mjuka.
- Purea med en stavmixer och smaksätt med apelsinsaften. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt och ett gott bröd.
