Soppa med smak av Thailand
Ingredienser
200 g | vitkål |
2 | morötter |
1 | vitlökslyfta |
1 bit | chilifrukt (enligt smak och styrka) |
1 dl | ärter |
100 g | svamp, exempelvis champinjoner |
1 | lime, saften |
1 burk | kokosmjölk |
1 | tärning ekologisk grönsaksbuljong |
1 msk | olja |
1 msk | riven ingefära |
½ kruka | koriander |
Så gör du
- Skala och skär morot i skivor. Ansa och skär övriga grönsaker i passliga munsbitar.
- Skala och hacka vitlöken fint.
- Fräs vitkål, morot och vitlök i olja. Tillsätt ingefära och chili. Häll på vatten så att grönsakerna täcks. Tillsätt buljongtärning och låt koka 5 minuter.
- Tillsätt svamp och ärter. Låt koka i 5–10 minuter till tills grönsakerna är mjuka, men har tuggmotstånd.
- Häll i kokosmjölk och smaksätt med limesaft. Smaka av med salt. Strö på koriander.
- Vill du ha en mer matig soppa kan du servera ris, nudlar eller kokta matkorn till. Servera då soppan i skålar så att du häller soppan på matkornen, riset eller nudlarna.
