Snålsoppa
Ingredienser
1 | knippe morötter |
10 | nypotatisar |
6 dl | vatten |
1 liten | blomkål |
2 små | färsklökar med blast |
1–2 dl | färsk spenat |
2 dl | färska ärter |
Salt | |
1 krm | vitpeppar |
1 nypa | socker |
5 dl | mjölk |
2 dl | grädde |
Persilja |
Så gör du
- Skrapa morötterna och den tvättade potatisen. Skiva moroten, klyv potatisen och slå över kokande vatten, salta. Låt koka i fem minuter.
- Lägg i blomkålsbuketter. Slå på så mycket vatten att det nätt och jämnt täcker grönsakerna. Koka tills allt är al dente.
- Skiva löken, skölj och strimla spenaten. Tillsätt löken, spenaten och ärterna i kastrullen.
- Tillsätt gräddmjölken. Krydda lätt med peppar och socker. Koka upp under omrörning.
- Låt koka några minuter. Strö över persilja. Avsmaka. Servera med potatislimpa
