• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Snabblagad kycklingwok

Ingredienser


Morötter, rättika, paprika, zucchini
250 g
strimlade kycklingbitar
2
vitlöksklyftor
1 bit
finhackad ingefära
2 msk
olja
2 msk
sojasås
2 msk
honung
2 krm
chilikrydda eller 1 tsk sambal oelek (het chilipasta)
½ paket
risnudlar

Så gör du


  1. Börja med att steka kycklingbitarna. Lägg dem åt sidan i en skål.
  2. Skala och strimla grönsakerna med hjälp av en osthyvel eller potatisskalare.
  3. Värm oljan, vitlöken och ingefäran en stund i en stor stekpanna eller i en wokpanna.
  4. Häll i grönsakerna. Woka grönsakerna en stund. Tillsätt kycklingbitarna. Häll över sojan, honungen och chilin.
  5. Koka upp en kastrull med vatten eller i vattenkokaren. Lägg i nudlarna när vattnet kokar och ta då bort kastrullen från värmen. Låt stå cirka 3 minuter. Klipp nudlarna med sax, direkt i kastrullen.
  6. Slå vattnet av nudlarna och blanda ner dem i woken. Servera genast.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Kyckling
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

Beredskapsguide: Det här ska du ha i reservförrådet

Reservförrådet är grunden för beredskapen. Ett reservförråd innebär att du har mat, vatten och andra nödvändiga förnödenheter för åtminstone 3 dygn hemma. Här hittar du grunderna.

Hushåll

Lucka 23: Ungmarthas julkalender

Vad vore julen utan en varm och krämig skål med risgrynsgröt? Med bara några få ingredienser kan du skapa den klassiska gröten att njuta av med kanel, socker och en klick smör. Låt oss sätta igång ...

UngMartha

Nu lanseras det nya matkulturmagasinet 2024!

I årets upplaga av matkulturmagasinet djupdyker Marthaförbundet i ämnet kulturspannmål. Att välja kulturspannmål i matlagning och bakning handlar om att uppleva nya smaker och att värna om en mångs...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet