Snabb curry med kikärter och gluten- & äggfria boveteplättar
Ingredienser
1 | gul lök |
1 msk | olja |
1 | zucchini |
1 | fänkål |
1 ½ msk | currypulver |
Chilipulver enligt egen smak | |
1 burk | tomatkross |
1 burk | kikärter |
2 | finhackade vitlöksklyftor |
½ burk | grädde |
Salt, peppar |
Gluten- och äggfria boveteplättar |
|
---|---|
2 dl | bovetemjöl |
3 msk | majsstärkelse |
1 tsk | bakpulver |
1 ½ dl | olivolja |
4 dl | vatten |
Olja för stekning |
Så gör du
- Dela och skiva löken. Tärna zucchinin och skiva fänkålen.
- Häll olja i en gryta eller en djup stekpanna och fräs skivad lök och vitlök, tillsätt currypulvret.
- Lägg i zucchinin och fänkålen och rör om. Häll i tomatkross, kikärter och grädde. Sätt lock på och låt sjuda i cirka 15 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med exempelvis ris, potatis, quinoa eller glutenfria boveteplättar.
Gluten- och äggfria boveteplättar
- Blanda ihop alla ingredienser. Det är viktigt att degen är tillräckligt lös. Tillsätt mera vatten om degen känns för tjock och trögflytande.
- Stek plättarna i olja i en stekpanna på båda sidorna. Servera med kikärtsgrytan.
