• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Ingredienser


12 st


12
brödskivor
Smör
Alfaalfagroddar

Ugnsrostad rödbeta

2–3
rödbetor
Olja
Salt, peppar

Stekt svamp

200 g
färsk svamp
2
gula lökar
Timjan, salt, peppar
Smör eller olja

Pepparrotscréme

50 g
naturell färskost
100 g
creme fraiche (minst 28 % fett)
1 msk
riven pepparrot
Salt

Så gör du


  1. Skala rödbetan och skiva den tunt. Blanda skivorna med lite olja, salt och peppar. Fördela skivorna på en plat med bakplåtspapper. Rosta i 225 grader i cirka 15 minuter.
  2. Putsa och skär svampen i bitar. Finhacka löken. Stek svampen i en stekpanna tills vätskan avdunstar från svampen. Tillsätt en klick smör eller olja samt löken. Stek några minuter och krydda svampen med salt, peppar och timjan. Smaka av.
  3. Riv pepparroten fint. Vispa färskost och creme fraiche fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt pepparrot och smaka av med lite salt.
  4. Bred smör på brödskivorna. Rada på rödbetsskivor och skeda på crémen. Fördela svampen på bröden och garnera med groddar.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Valborg
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Smörrebröd med rödbeta och svamp

Detta kan intressera dig

Världsstickningsdagen 2025

Världsstickningsdagen 14.6 uppmärksammas på flera håll i världen. Vi vill tillsammans skapa gemenskap, knyta nya kontakter och visa upp våra hantverk. Ta med ditt handarbete och gör oss sällskap på...

Kokt gädda med äggsås

Recept

Solveig Forss – en passionerad marthavisionär

Familjefrågor och konsumentkunskap var en hjärtesak för Solveig Forss, martha i närmare fyrtio år och Marthaförbundets verksamhetsledare under åren 1976–1986. Hon värnade om de gamla traditionerna ...

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet