Smörrebröd med rödbeta och svamp
Ingredienser
12 st
12 | brödskivor |
Smör | |
Alfaalfagroddar |
Ugnsrostad rödbeta |
|
---|---|
2–3 | rödbetor |
Olja | |
Salt, peppar |
Stekt svamp |
|
---|---|
200 g | färsk svamp |
2 | gula lökar |
Timjan, salt, peppar | |
Smör eller olja |
Pepparrotscréme |
|
---|---|
50 g | naturell färskost |
100 g | creme fraiche (minst 28 % fett) |
1 msk | riven pepparrot |
Salt |
Så gör du
- Skala rödbetan och skiva den tunt. Blanda skivorna med lite olja, salt och peppar. Fördela skivorna på en plat med bakplåtspapper. Rosta i 225 grader i cirka 15 minuter.
- Putsa och skär svampen i bitar. Finhacka löken. Stek svampen i en stekpanna tills vätskan avdunstar från svampen. Tillsätt en klick smör eller olja samt löken. Stek några minuter och krydda svampen med salt, peppar och timjan. Smaka av.
- Riv pepparroten fint. Vispa färskost och creme fraiche fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt pepparrot och smaka av med lite salt.
- Bred smör på brödskivorna. Rada på rödbetsskivor och skeda på crémen. Fördela svampen på bröden och garnera med groddar.
