• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Smörrebröd med rödbeta och svamp

Ingredienser


12 st


12
brödskivor
Smör
Alfaalfagroddar

Ugnsrostad rödbeta

2–3
rödbetor
Olja
Salt, peppar

Stekt svamp

200 g
färsk svamp
2
gula lökar
Timjan, salt, peppar
Smör eller olja

Pepparrotscréme

50 g
naturell färskost
100 g
creme fraiche (minst 28 % fett)
1 msk
riven pepparrot
Salt

Så gör du


  1. Skala rödbetan och skiva den tunt. Blanda skivorna med lite olja, salt och peppar. Fördela skivorna på en plat med bakplåtspapper. Rosta i 225 grader i cirka 15 minuter.
  2. Putsa och skär svampen i bitar. Finhacka löken. Stek svampen i en stekpanna tills vätskan avdunstar från svampen. Tillsätt en klick smör eller olja samt löken. Stek några minuter och krydda svampen med salt, peppar och timjan. Smaka av.
  3. Riv pepparroten fint. Vispa färskost och creme fraiche fluffigt i en skål med elvisp. Tillsätt pepparrot och smaka av med lite salt.
  4. Bred smör på brödskivorna. Rada på rödbetsskivor och skeda på crémen. Fördela svampen på bröden och garnera med groddar.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Frukost, brunch
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Bröd
  • Huvudråvara
  • Svamp
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Valborg
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Smörrebröd med rödbeta och svamp

Detta kan intressera dig

Beredskapsguide: Det här ska du ha i reservförrådet

Reservförrådet är grunden för beredskapen. Ett reservförråd innebär att du har mat, vatten och andra nödvändiga förnödenheter för åtminstone 3 dygn hemma. Här hittar du grunderna.

Hushåll

Lucka 4: Ungmarthas julkalender

Fånga julens smaker och stämning med en festlig tomat- och mozzarellakrans! En vacker och enkel rätt som blir ett garanterat blickfång på julbordet – både god och dekorativ.

UngMartha

Elisabeth Eriksson: Visste du att röllikan kan ätas?

Elisabeth Eriksson lär dig om två mångsidiga vilda ätbara växter med lång skördetid. Nässelfrön och röllika. Båda är mångsidiga ingredienser som kan användas på olika sätt i matlagning, drycker och...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet