Skördepasta med rotsakssås
Ingredienser
200 g
formpasta, penne eller skruvar
Varm grönsaksröra
400 g
rotsaker: rotselleri, palsternacka, morot, gulbeta
1
gul lök
2 dl
skogssvamp
½ dl
örter: persilja, basilika, timjan
Kall sås
2 dl
färska örter
Salt
Svartpeppar
1
vitlöksklyfta
2 dl
gräddfil
1 dl
parmesanost
Så gör du
- Skala rotfrukterna och riv dem med rivjärn eller skär dem i små strimlor. Skala löken och hacka den fint. Fräs rotsaker och lök i olja och låt dem badda en stund så de fortfarande är al dente.
- Fräs upp svampen i lite olja och tillsätt kryddorna.
- Koka pastan och rör ihop den varma grönsaksröran med pastan i en stor kastrull.
- Blanda under tiden som pastan kokar ihop ingredienserna till den kalla såsen. Mixa snabbt in örterna i gräddfilen så får du en grön sås.
- Den varma pastablandningen serveras på tallriken med den kalla såsen överst.