Sivanandakex
Ingredienser
6 dl | havregryn |
2 dl | speltmjöl eller 2–2 1/2 dl vetemjöl |
1 dl | korinter eller finhackade russin |
1 dl | osaltade jordnötter (mixade) |
2 dl | råsocker |
1 ½ tsk | kanel |
½ tsk | muskot |
1 ½ tsk | ingefära |
½ tsk | bakpulver |
1 krm | salt |
2 dl | rybsolja |
2 dl | vatten eller mjölk |
Så gör du
- Börja med att hacka eller mixa nötterna och eventuellt finhacka russin.
- Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt olja och blanda om ordentligt. Tillsätt tillräckligt med vatten eller mjölk.
- Klicka ut smeten i cirka 16 klickar på en plåt och forma till runda, cirka 10 cm i diameter, stora kakor.
- Grädda i 200 grader, cirka 12–15 minuter.
