Silltårta
Ingredienser
6 portioner
200 g | mörkt malt- eller rågbröd |
75 g | smör |
¾ dl | matolja |
300 g | matjessillfilé |
1 liten | rödlök |
1 burk | kvark |
1 burk | gräddfil |
1 krm | svartpeppar |
½ dl | gräslök |
2 msk | dill |
Så gör du
- Smula brödet i en matberedare, häll på smält smör och matolja, kör en stund till. Tryck ut blandningen i en springform (form med löstagbart botten).
- Finhacka sillen, skala och hacka löken. Blanda sill, lök, kvark, gräddfil, gräslök, dill och peppar. Häll fyllningen i formen. Låt stelna i kylen i 3–4 timmar.
- Tag bort tårtan ur formen. Strö över hackad gräslök och dekorera med några dillvippor.
- Servera tårtan med nypotatis, grovt knäckebröd, en fräsch sallad och ost.