Selleribiff med svampfräs
Ingredienser
600 g
 rotselleri
                    1 tsk
 salt per liter vatten
                    1
 ägg
                    1 dl
 skorpmjöl
                    3 msk
 smör
                    Svampfräs
2 dl
 skogssvamp eller odlad svamp
                    ca 10 cm
 purjolök i skivor
                    2 msk
 olja
                    Färsk timjan eller körvel
                    Salt, svartpeppar
                    Så gör du
- Skala sellerin och skär den i cirka 1 cm tjocka skivor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i cirka 5 minuter.
- Låt skivorna rinna av väl. Vänd dem först i uppvispat ägg och därefter i skorpmjöl. Bryn en del av fettet i en stekpanna, stek några skivor åt gången på ganska svag värme tills de fått vacker färg. De får inte stekas för länge.
- Fräs svamp och purjo lätt i olja och krydda med lite salt, peppar och örter.
- Servera svampfräs, rödbetssallad och potatismos till selleribiffen.
 
               
       
      