• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Sallad i burk med rostade kikärter

Sallad i burk med rostade kikärter

Ingredienser


Rödkål eller vitkål
4
rivna morötter
Groddar
Kokt bovete
Koriander
Rostade kikärter

Vinägrett

3 msk
3 msk olivolja
2 msk
vitvinsvinäger
½ msk
honung
½ msk
dijonsenap
1
pressad vitlöksklyfta
2 msk
tahini
Salt och peppar

Rostade kikärter

1 burk (400 g)
kokta kikärter
2 msk
olivolja
1 msk
sesamfrön
1 tsk
curry
1 krm
chilipeppar
Salt

Så gör du


  1. Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
  2. Spola av kikärterna och blanda dem med olja, frön och kryddor.
  3. Bred ut kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i 225 graders ugn i cirka 20 minuter tills de fått brun färg. Rör om en gång under tiden.
  4. Koka bovete enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna.
  5. Ta fram glasburkar och placera hårda och blöta ingredienser längst ner och spröda och sköra på toppen. Vitkål, morot och kokt bovete i botten av burken. Groddar, rostade kikärter och hackad koriander ovanpå.
  6. Häll över dressing just före serveringen. Du kan skaka om burken så att dressingen smaksätter hela salladen.

Kategorier

  • Recept
  • Måltid
  • Lunch
  • Picknick
  • Maträtt
  • Sallad
  • Mattraditioner
  • Valborg
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Sallad i burk med rostade kikärter

Detta kan intressera dig

Feminismen lever också i martharörelsen

Företräder martharörelsen traditionella värderingar eller är den rent av feministisk? Detta, och många fler frågor som tangerar just feminism, könsroller och jämställdhet diskuterade författaren An...

Tidskriften Martha

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Emmergröt med smak av morotskaka

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet