Sallad i burk med rostade kikärter
Ingredienser
Rödkål eller vitkål | |
4 | rivna morötter |
Groddar | |
Kokt bovete | |
Koriander | |
Rostade kikärter |
Vinägrett |
|
---|---|
3 msk | 3 msk olivolja |
2 msk | vitvinsvinäger |
½ msk | honung |
½ msk | dijonsenap |
1 | pressad vitlöksklyfta |
2 msk | tahini |
Salt och peppar |
Rostade kikärter |
|
---|---|
1 burk (400 g) | kokta kikärter |
2 msk | olivolja |
1 msk | sesamfrön |
1 tsk | curry |
1 krm | chilipeppar |
Salt |
Så gör du
- Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
- Spola av kikärterna och blanda dem med olja, frön och kryddor.
- Bred ut kikärterna på en bakplåt med bakplåtspapper och rosta i 225 graders ugn i cirka 20 minuter tills de fått brun färg. Rör om en gång under tiden.
- Koka bovete enligt anvisningar på förpackningen och låt svalna.
- Ta fram glasburkar och placera hårda och blöta ingredienser längst ner och spröda och sköra på toppen. Vitkål, morot och kokt bovete i botten av burken. Groddar, rostade kikärter och hackad koriander ovanpå.
- Häll över dressing just före serveringen. Du kan skaka om burken så att dressingen smaksätter hela salladen.
