• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Rulltårta med hjortron och vitchoklad

Rulltårta med hjortron och vitchoklad

Ingredienser


Rulltårtsbotten

4
ägg
2 dl
socker
1 dl
potatismjöl
1 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver

Fyllning

2 dl
rårörda hjortron eller hjortronsylt
100 g
färskost, naturell
250 g
kvarg
2 msk
socker
1 tsk
vaniljsocker

Dekoration

100 g
vitchoklad
Några
hela hjortron

Så gör du


  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggblandningen. Rör om försiktigt.
  2. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugn i 225 grader i cirka 6–8 minuter.
  3. Stjälp upp tårtan på ett sockrat smörpapper och dra av bakplåtspappret. Låt bottnen svalna.
  4. Blanda färskost, kvarg och socker.
  5. Bred hjortronsylt på bottnen och bred över ost-kvargblandningen.
  6. Rulla ihop tårtan med hjälp av smörpappret. Lägg rulltårtan på ett avlångt serveringsfat och ställ en stund i kylskåpet.
  7. Bryt vitchokladen i bitar och smält den i en liten rostfri skål i vattenbad. Rör om försiktigt då och då. Ringla choklad tvärs över rulltårtan så att det bildas ränder. Dekorera till sist med några hela hjortron.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Ägg
  • Bär
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Rulltårta med hjortron och vitchoklad

Detta kan intressera dig

Kristina Creutz får årets matkulturpris 2024

Marthaförbundet firar den finlandssvenska matkulturdagen den 9 oktober på Malmgård i Lovisa. Årets matkulturtema är kulturspannmål. Filosofie doktor Kristina Creutz, grevinna på Malmgård, tilldelas...

Hushåll

Pizza med fänkål och lök

Recept

Polenta alla carbonara

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet