Rotsakswok
Ingredienser
½ | kinakål |
1 but | purjolök, den gröna delen |
2 | vitlöksklyftor, pressade |
1 liten bit | selleri |
2 | morötter |
1 | palsternacka |
15 cm | rättika |
3 msk | olja |
3 dl | kokta kikärter |
½ l | svamp, till exempel shiitake, champinjon, kantarell eller karljohanssvamp |
100 g | gröna bönor |
200 g | nudlar, kokta |
1 msk | grönsaksfond |
1 msk | sojasås |
1 tsk | honung |
Färsk koriander | |
Svartpeppar | |
Ingefära |
Så gör du
- Ansa alla vegetabilier. Strimla kinakålen tunt. Strimla rotsakerna, gärna i matberedaren.
- Hetta upp lite olja i wokpannan. Stek löken och svampen. Tillsätt rotsakerna och kinakålen. Rör om med två trägafflar.
- Häll i soja, grönsaksfonden, honung, vatten och kryddorna. Blanda ordentligt. Låt koka en stund och tillsätt slutligen de kokta nudlarna.
- Klipp över av den färska koriandern och smaka av med svartpeppar och ingefära.