Rotsakssoppa med saffran
Ingredienser
3 | potatisar |
2 | morötter |
½ | fänkålsstånd |
1 | vitlöksklyfta |
1 | lök |
2 msk | olja |
1 kuvert | saffran (½ g) |
200 g | gröna bönor |
Cirka 1 l | grönsaksbuljong |
½ | citron, saften |
Svartpeppar |
Röra till servering |
|
---|---|
1 ½ dl | creme fraiche |
1 dl | finklippt fänkål och persilja |
1 krm | salt |
Så gör du
- Skala potatis, morot och lök. Skär i tärningar eller strimlor. Strimla fänkålen och spara de fräscha gröna skotten till serveringen.
- Hacka löken. Hetta upp en olja i en kastrull, tillsätt saffran och fräs sedan grönsakerna i kryddoljan en stund.
- Tillsätt buljongen och låt småkoka cirka 20 minuter eller tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka.
- Rör ihop ingredienserna till röran.
- Tillsätt de tinade bönorna och låt koka med några minuter. Tillsätt citronsaften och smaka av. Servera med en klick creme fraiche-röra.
