Rotsakschips med grön dipp
Ingredienser
1 | palsternacka |
2 | morötter |
1 | rödbeta |
1 tsk | olja |
Salt |
Dipp |
|
---|---|
1 dl | gräddfil (½ burk) |
½ dl | örter, exempelvis basilika eller oregano |
1 | vitlöksklyfta |
½ tsk | salt |
1 krm | svartpeppar |
Så gör du
- Skala rotsakerna om de har tjockt skal.
- Dra med osthyveln eller med potatisskalare tunna skivor av rotsakerna. Fördela skivorna på ugnsplåt.
- Rosta i 175 grader i 30–40 minuter. Håll uppsikt över rotsakerna så att de inte bränns, men de får heller inte bli sega och våta.
- Öppna ugnsluckan och låt chipsen torka i 15 minuter. Dutta olja över rotsakerna och strö på salt.
Dipp
- Mixa örterna, vitlöken och 1 msk gräddfil med stavmixer.
- Blanda sedan örtmixen, salt och peppar med den resterande gräddfilen.
