Rotsakschips med grön dipp
Ingredienser
1
 palsternacka
                    2
 morötter
                    1
 rödbeta
                    1 tsk
 olja
                    Salt
                    Dipp
1 dl
 gräddfil (½ burk)
                    ½ dl
 örter, exempelvis basilika eller oregano
                    1
 vitlöksklyfta
                    ½ tsk
 salt
                    1 krm
 svartpeppar
                    Så gör du
- Skala rotsakerna om de har tjockt skal.
 - Dra med osthyveln eller med potatisskalare tunna skivor av rotsakerna. Fördela skivorna på ugnsplåt.
 - Rosta i 175 grader i 30–40 minuter. Håll uppsikt över rotsakerna så att de inte bränns, men de får heller inte bli sega och våta.
 - Öppna ugnsluckan och låt chipsen torka i 15 minuter. Dutta olja över rotsakerna och strö på salt.
 
Dipp
- Mixa örterna, vitlöken och 1 msk gräddfil med stavmixer.
 - Blanda sedan örtmixen, salt och peppar med den resterande gräddfilen.