• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Rotsakschips med grön dipp

Rotsakschips med grön dipp

Ingredienser


1
palsternacka
2
morötter
1
rödbeta
1 tsk
olja
Salt

Dipp

1 dl
gräddfil (½ burk)
½ dl
örter, exempelvis basilika eller oregano
1
vitlöksklyfta
½ tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Så gör du


  1. Skala rotsakerna om de har tjockt skal.
  2. Dra med osthyveln eller med potatisskalare tunna skivor av rotsakerna. Fördela skivorna på ugnsplåt.
  3. Rosta i 175 grader i 30–40 minuter. Håll uppsikt över rotsakerna så att de inte bränns, men de får heller inte bli sega och våta.
  4. Öppna ugnsluckan och låt chipsen torka i 15 minuter. Dutta olja över rotsakerna och strö på salt.

Dipp


  1. Mixa örterna, vitlöken och 1 msk gräddfil med stavmixer.
  2. Blanda sedan örtmixen, salt och peppar med den resterande gräddfilen.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Mellanmål
  • Buffé
  • Maträtt
  • Såser & röror
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Restmat
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Specialkost
  • Lättlagat
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Rotsakschips med grön dipp

Detta kan intressera dig

10 ekonomiska strategier vid NPF-utmaningar

För många med neuropsykologiska utmaningar påverkas den ekonomiska vardagen. Svårigheterna kan se olika ut och variera i grad. Läs ekonomirådgivare Maria Österåkers tips.

Ekonomi

Civilsamhällets nyckelroll i beredskapsfrågor – 5 sätt att bidra till trygghet i byn

På Landsbygdsparlamentet i Nurmes arrangerade Marthaförbundet i samarbete med andra parter en workshop med fokus på hur civilsamhället kan bidra till beredskapsfrågor.

Beredskap

Nu lanseras det nya matkulturmagasinet 2024!

I årets upplaga av matkulturmagasinet djupdyker Marthaförbundet i ämnet kulturspannmål. Att välja kulturspannmål i matlagning och bakning handlar om att uppleva nya smaker och att värna om en mångs...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet