• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Rotfruktspanna med timjanyoghurt

Ingredienser


4 portioner


2–3
morötter
1
palsternacka
1
purjolök
2 ½ dl
grönsaksbuljong (tärning+vatten)
½ dl
vitt vin eller matlagningsvin
1
lime, pressad saft och rivet skal
4 dl
kokta kikärter (cirka 2 dl okokta)
2 dl
kokta svarta bönor (cirka 1 dl okokta)

Timjanyoghurt

2 dl
matlagningsyoghurt (mjölk eller havre)
½ dl
hackad färsk timjan
1 msk
rårörsocker
½ tsk
salt
1 krm
mald vitpeppar

Så gör du


  1. Skala och skär morötter och palsternacka i tunna stavar. Skölj, ansa och skär purjolöken i strimlor.
  2. Koka upp buljongen med vin och limesaft i en traktörpanna. Lägg i rotfrukter och purjolök och låt koka under lock cirka 10 minuter.
  3. Blanda i de kokta kikärterna och bönorna och låt dem bli varma. Tillsätt limeskalet.
  4. Mixa matlagningsyoghurten med timjan i en mixer eller med mixerstav. Smaka av med socker, salt och peppar.
  5. Servera rotfruktspannan med timjanyoghurt och bröd.


Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Specialkost
  • Vegan
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter

Detta kan intressera dig

After work & materialutställning i Vasa

Avsluta arbetsveckan med en kopp kaffe och trevligt sällskap! Marthaförbundets och Hem och Skolas personal bjuder på mingel och material i Vasa 19.9. Vi bjuder in till en skön eftermiddag med after...

Fiskkonserver, matdem för seniorer

En hyllning till inhemsk smartfisk på burk, laga mat på inhemska fiskkonserver. En matdem pågår ungefär en timme och består av en praktisk förevisning av hur maten tillreds och avsmakning av rätter...

Vårens vilda nässlor – plocka och ät!

Våren är högsäsong för att plocka ätbara växter direkt ur naturen. Nässla, maskros, kirskål och daggkåpa är exempel på gröna blad som du enkelt kan ta med hem till middagen. Att äta vilda växter är...

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet