• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Gädda med romsås

Gädda med romsås

Ingredienser


5–6 portioner


5 dl
crème fraiche, smetana eller turkisk yoghurt
4 msk
majonnäs
½ dl
finhackad gräslök
½ dl
finhackad rödlök
1 msk
citronsaft
1 dl
siklöjsrom
Salt enligt smak

Så gör du


  1. Finhacka rödlök och gräslök.
  2. Bland ihop löken och gräslöken med crème fraiche och majonnäs.
  3. Pressa i citronsaft och rör om. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
  4. Servera med exempelvis gädda, potatis och ärter.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vinter
  • Huvudråvara
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Gädda med romsås

Detta kan intressera dig

Buss från Västra Nyland till Mariehamn

Medlem

Emmerotto med kantareller

Recept

Polenta alla carbonara

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2024–2025
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet