Rödbetssallad
Ingredienser
4 dl | korngryn |
600 g | rödbetor |
70 g | rucola |
200 g | getost |
1 dl | solrosfrön |
½ kruka | färsk timjan |
Olivolja | |
Balsamvinäger, vit | |
Salt, svartpeppar |
Så gör du
- Skrubba och koka rödbetorna mjuka. Låt svalna och skala (detta kan du med fördel göra en dag i förväg).
- Koka korngryn enligt anvisning på förpackningen och spola dem sedan i kallt vatten. Skär rödbetorna i klyftor.
- Rosta solrosfröna i en torr stekpanna.
- Lägg korngrynen på ett djupt fat och strö över rucola. Placera rödbetorna ovanpå. Skär getosten i skivor och lägg ovanpå.
- Strö över solrosfröna och ringla över olja och lite balsamvinäger. Strö över flingsalt, nymalen svartpeppar och timjan.
