Rödbetskaka
Ingredienser
3 (250 g) | rödbetor |
150 g | smör |
3 | ägg |
2 dl | råsocker/farinsocker |
1 dl | speltmjöl |
1 dl | mandelmjöl |
1 dl | kakaopulver |
1 tsk | bakpulver |
1 krm | salt |
Glasyr |
|
---|---|
100 g | naturell färskost |
1/4 dl | florsocker |
1 msk | citronsaft |
Så gör du
- Smält smöret. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner smöret, rödbetorna och mjölblandningen i äggpöset.
- Häll smeten i en smord och bröad springform (24 cm i diametern).
- Grädda cirka 30 minuter i 175 grader i nedre delen av ugnen. Låt kakan svalna.
- Blanda glasyren och bred på kakan. Dekorera exempelvis med riven choklad.