• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Råpasta primavera med macadamiasås

Råpasta primavera med macadamiasås

Ingredienser


4 portioner


3 medelstora
squasher
4
morötter
2
vårlökar
1–2
vitlöksklyftor
250 g
djupfrysta ärter
½–1 msk
citronsaft
1 tsk
rinnande ekohonung
3 msk
kallpressad olivolja
½ tsk
fint havssalt
Svartpeppar från kvarnen

Macadamiasås

1 ¼ dl
macadamianötter (blötläggs över natten i rikligt med vatten)
2 ½ dl
vatten
1–2 tsk
citronsaft
1 tsk
flytande ekohonung
½ tsk
salt
1
vitlöksklyfta
Mald svartpeppar
Färsk persilja eller basilika

Så gör du


  1. Strimla squashen och de skalade morötterna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Blanda i citronsaft, salt, pressade vitlöksklyftor, honung samt svartpeppar. Marinera en halv timme.
  2. Häll därefter bort överloppsvätska. Skiva vårlöken. Tillsätt olivolja, lök och ärter i squashmorotsblandningen och fortsätt att marinera ännu en halv timme. Tillred under tiden nötsåsen.

Macadamiasås


  1. Häll bort vattnet från de blötlagda nötterna. Lägg nötterna i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt småningom vatten, tills blandningen är gräddaktig och slät.
  2. Tillsätt citronsaft, honung, salt, vitlök och svartpeppar. Blanda om och avsmaka.
  3. Häll nötsåsen över squash-morotspastan. Dekorera med persilja eller basilika.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Råpasta primavera med macadamiasås

Detta kan intressera dig

Lucka 13: Ungmarthas julkalender

Lyft julens dessertbord med en luftig marängtårta och inhemska bär! Tårtan går att variera i oändlighet och passar perfekt som en festlig avslutning på julmåltiden.

UngMartha

Hur avslutar jag mitt medlemskap i en marthaförening?

Att avsluta ditt medlemskap i en marthaförening är en enkel process, men det är viktigt att den sker på rätt sätt för att undvika missförstånd och för att säkerställa att ditt medlemskap avslutas k...

Medlem

Matkulturveckan 2024 - här är programmet!

I år uppmärksammar Marthaförbundet matkultur i en hel vecka med start den 3 oktober fram till den 10 oktober. I år står de finländska kulturspannmålen i fokus. Marthaförbundets hushållsrågivare Eli...

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet