• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Råpasta primavera med macadamiasås

Råpasta primavera med macadamiasås

Ingredienser


4 portioner


3 medelstora
squasher
4
morötter
2
vårlökar
1–2
vitlöksklyftor
250 g
djupfrysta ärter
½–1 msk
citronsaft
1 tsk
rinnande ekohonung
3 msk
kallpressad olivolja
½ tsk
fint havssalt
Svartpeppar från kvarnen

Macadamiasås

1 ¼ dl
macadamianötter (blötläggs över natten i rikligt med vatten)
2 ½ dl
vatten
1–2 tsk
citronsaft
1 tsk
flytande ekohonung
½ tsk
salt
1
vitlöksklyfta
Mald svartpeppar
Färsk persilja eller basilika

Så gör du


  1. Strimla squashen och de skalade morötterna på längden med en potatisskalare eller osthyvel. Blanda i citronsaft, salt, pressade vitlöksklyftor, honung samt svartpeppar. Marinera en halv timme.
  2. Häll därefter bort överloppsvätska. Skiva vårlöken. Tillsätt olivolja, lök och ärter i squashmorotsblandningen och fortsätt att marinera ännu en halv timme. Tillred under tiden nötsåsen.

Macadamiasås


  1. Häll bort vattnet från de blötlagda nötterna. Lägg nötterna i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt småningom vatten, tills blandningen är gräddaktig och slät.
  2. Tillsätt citronsaft, honung, salt, vitlök och svartpeppar. Blanda om och avsmaka.
  3. Häll nötsåsen över squash-morotspastan. Dekorera med persilja eller basilika.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Maträtt
  • Sallad
  • Huvudråvara
  • Rotsaker
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Råpasta primavera med macadamiasås

Detta kan intressera dig

Förbundsnytt: Februari 2025

Det nya året har kört igång i full fart! Snart är det dags att anmäla sig till årets stora marthafest, årsmötet i Mariehamn! Här nedan kan du bekanta dig med programmet. Vi har också lanserat två v...

Nyheter

Lucka 20: Ungmarthas julkalender

Fröknäcke är både enkelt att göra och fantastiskt gott – perfekt till ostbrickan, som mellanmål eller på julbordet. Med sina frasiga kanter och smakrika frön blir det en uppskattad favorit hos både...

UngMartha

Lucka 14: Ungmarthas julkalender

Den här granservetten är perfekt för juldukningen. Vem vill inte mötas av en miniatyrgran när man sätter sig till bords?

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet