• Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadmin
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Giftfritt dagis
    • Matlust
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Distrikt, föreningar, kretsar
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Kontaktuppgifter
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Potatistårta med rabarberfyllning

Potatistårta med rabarberfyllning

Ingredienser


Botten
150 g smör
150 g kokt potatis
150 g vetemjöl
½ dl mandelspån
Fyllning
½ l (300 g) rabarber i bitar
¾ dl socker
½ dl vatten
1 msk potatismjöl
½ tsk kardemumma
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk socker

Så gör du


  1. Koka potatisen mjuk. Riv den fin. Blanda smör, vetemjöl och potatis till en deg.
  2. Dela degen i tre bitar och kavla ut runda bottnar på bakplåtspappret, cirka 20 cm i diameter. Nagga bottnarna. Fördela mandelspån på bottnarna och kavla över så de fastnar.
  3. Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter tills bottnarna fått fin färg. Låt svalna på galler.

Fyllning


  1. Blanda rabarber, kardemumma, vatten och socker i en kastrull. Koka tills rabarbern känns mjuk, men inte sönderkokt. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll i rabarberblandningen. Ta bort från plattan och låt den svalna.
  2. Vispa grädden och smaksätt med socker och vaniljsocker.
  3. Fyll tårtan med rabarberkompott och grädde strax innan servering. Bottnarna går lätt sönder så hantera dem försiktigt. Servera genast. Du kan även använda äppelmos, lemon curd eller plommonsylt som fyllning.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Huvudråvara
  • Grönsaker
  • Potatis
  • Mattraditioner
  • Midsommar
Potatistårta med rabarberfyllning

Detta kan intressera dig

Så konkurrensutsätter du avtal

Så konkurrensutsätter du avtal

Hushåll | Ekonomi
Enkla metoder för att komma igång med sparandet

Enkla metoder för att komma igång med sparandet

Hushåll | Ekonomi
Spritsar med talkonmjöl (med inspiration från Marthas kokbok)

Spritsar med talkonmjöl (med inspiration från Marthas kokbok)

Recept
Marthapodden: Volontärverksamhet med Marina Nygård

Marthapodden: Volontärverksamhet med Marina Nygård

Hushåll | Nyheter

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2021
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadmin
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2021 Marthaförbundet

Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer