Potatisgratäng med äpple
Ingredienser
500 g | mjölig potatis |
3 | äpplen |
1 | gul lök |
2 msk | smör |
Salt, peppar efter smak | |
2 ½ dl | grädde |
3 dl | riven emmentalost |
Grönsaksröra |
|
---|---|
1 dl | squash i strimlor |
2 | vitlöksklyftor |
1 dl | purjolök i skivor |
1 dl | paprika i strimlor |
2 msk | olja |
2 dl | tomatkross |
Så gör du
- Ställ ugnen på 200 grader.
- Skala potatis, äpple och lök och skär dem i skivor.
- Smörj en eldfast form och varva potatis, äpple och lök. Strö lite salt och peppar mellan varven. Häll över grädden och strö på riven ost. Ställ formen på nedersta falsen i ugnen och grädda cirka 40 minuter.
- Fräs under tiden grönsakerna lätt i lite olja, häll på tomatkrosset och småkoka cirka 5 minuter.
- Gör grönsaksröran.
- Servera med stekt eller rökt fisk, grönsaksröra och gott bröd.
