Potatisgratäng med äpple
Ingredienser
500 g
mjölig potatis
3
äpplen
1
gul lök
2 msk
smör
Salt, peppar efter smak
2 ½ dl
grädde
3 dl
riven emmentalost
Grönsaksröra
1 dl
squash i strimlor
2
vitlöksklyftor
1 dl
purjolök i skivor
1 dl
paprika i strimlor
2 msk
olja
2 dl
tomatkross
Så gör du
- Ställ ugnen på 200 grader.
- Skala potatis, äpple och lök och skär dem i skivor.
- Smörj en eldfast form och varva potatis, äpple och lök. Strö lite salt och peppar mellan varven. Häll över grädden och strö på riven ost. Ställ formen på nedersta falsen i ugnen och grädda cirka 40 minuter.
- Fräs under tiden grönsakerna lätt i lite olja, häll på tomatkrosset och småkoka cirka 5 minuter.
- Gör grönsaksröran.
- Servera med stekt eller rökt fisk, grönsaksröra och gott bröd.