Vi använder cookies på vår webbsida för att analysera vår traffik. Du kan läsa mer om vår cookie policy här

Nödvändiga (Nödvändig)

Cookies som krävs för att webbplatsen skall fungera normalt. Detta innehåller cookies som används för inloggning samt för CSRF säkerhet. Vänligen notera att systemets bas cookies inte samlar personlig eller känslig information. IP adresser samlas inte. Information som sparas skickas inte ut till Landsbygdspolitik eller tredje parter.
Namn: CraftSessionId
Beskrivning: Webbplatsen använder PHP sessioner för att upprätthålla sessioner. Systemet nämner cookien i fråga “CraftSessionId”. Denna cookie upphör så fort sessionen avslutas.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session
Namn: *_identity
Beskrivning: Då du loggar in i kontrollpanelen sätts en cookie som kontrollerar ditt inloggnings status. Namnet av cookien börjar med en lång slumpmässig text som följs av _identity. Cookien sparar endast nödvändig information för att upprätthålla en säker session, och hålls aktiv endast så länge som användaren är inloggad i systemet.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: *_username
Beskrivning: Om du kryssar i "Håll mig inloggad" (Keep me logged in) under inloggnings processen, används denna cookie för att komma ihåg ditt användarnamn inför följande gång.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Beständig
Namn: CRAFT_CSRF_TOKEN
Beskrivning: Skyddar oss och dig som en användare för CSRF attacker.
Leverantör: denna sida
Upphörande: Session

Statistik

Cookies som används för statistik hjälper oss förstå hur användarna använder och navigerar webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.
Namn: _ga
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig
Namn: _gid
Beskrivning: Google Analytics
Leverantör: Google
Upphörande: Beständig

Marknadsföring

Marknadsförings cookies används för att spåra användarna genom webbplatsen. Meningen med dessa cookies är att kunna erbjuda användaren med mer relevant och personligt innehåll.
Detaljer Göm detaljer
  • Kontakt
  • Om oss
  • Föreningsadministration
  • UngMartha
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Projekt & kampanjer
    Giftfritt dagis
    Läs mer
    Östersjön 2.0
    Läs mer
    En euro i taget
    Läs mer
    Andra projekt Hantera vardagen Den finlandssvenska matkulturdagen Den nationella klädbytardagen Köpfri november Tidigare projekt
  • Evenemang
  • Marthashop
Mera
Stäng

BLI
MEDLEM!

  • <% item.title %>
  • Visa mera
  • Inga resultat hittades
  • Recept
    • Vår
    • Sommar
    • Lunch
    • Middag
    • Sallad
    • Visa alla
  • Vardagskunskap
    • Hållbar vardag
    • Matsvinn
    • Matkultur
    • Barn & Mat
    • Klimatsmart vardag
    • Visa alla
  • Projekt & kampanjer
    • En euro i taget
    • Ungas välmående
    • Östersjön 2.0
    • Hantera vardagen
    • Den finlandssvenska matkulturdagen
    • Visa alla
  • Evenemang
    • Nyland
    • Åboland
    • Österbotten
    • Åland
    • Helsingfors
    • Visa alla
  • BLI MEDLEM!

  • Marthashop
    • Hem & kök
    • Textilier
    • Böcker & pappersprodukter
    • Smycken
    • Broschyrer & magasin
  • Om oss
    • Rådgivning
    • Tidskriften Martha
    • UngMartha
    • Bli medlem
    • Medlem
    • Visa alla
  • Smartha tips
    • Städning
    • Textilvård
    • Konsumtion
    • Matlagning
  • Kontakt
    • Pressmaterial
  • Följ Martha
    • Instagram
    • Twitter
    • Facebook
    • Pinterest
    • Youtube
    • Soundcloud

Plommon- & äppelcobbler med anisvaniljsås

Plommon- & äppelcobbler med anisvaniljsås

Ingredienser


6 portioner


400 g
plommon
4
syrliga höstäpplen
1 dl
råsocker eller muscovadosocker
1 ½ tsk
malen kanel
½ tsk
ingefära
1 dl
vete- eller speltmjöl
1 dl
havre- eller speltflingor
1 ½ dl
krispig mysli eller blandade frön
1
nypa salt
1 ½ tsk
bakpulver
125 g
rumsvarmt smör
1 dl
råsocker eller muscovadosocker
1
ägg

Vaniljsås med anissmak

2 dl
mjölk
1 dl
grädde
3
stjärnanis
3
äggulor
¾ dl
socker

Så gör du


  1. Tvätta och dela äpplena och plommonen i klyftor. Blanda äpplen, plommon, socker och kanel i en djup ugnsfast form.
  2. Blanda mjöl, havregryn, mysli och bakpulver.
  3. Vispa smör och socker mjukt. Tillsätt ägget och vispa en stund till och sätt till sist i mjölblandningen.
  4. Bred smeten över frukterna (smeten är ganska seg och svår att breda ut men med en kniv går det lättare) och grädda i 175 graders ugn i cirka 40 minuter. Lägg folie på efter cirka 30 minuter.

Vaniljsås med anissmak


  1. Koka upp grädde, mjölk och stjärnanis.
  2. Vispa äggulor och socker i en skål några minuter tills sockerkristallerna börjat lösa sig och äggsmeten är fluffig.
  3. Häll den varma gräddmjölken i äggsmeten och häll tillbaka i kastrullen.
  4. Sjud under ständig omrörning tills såsen tjocknar, cirka 10 minuter. Obs! Såsen får inte koka.
  5. Ta bort anisen när såsen är klar. Servera med plommon- och äppelcobblern.

MARTHA
TIPSAR

En cobbler är en sorts paj/kaka som är täckt med pajdeg. Den är populär i både USA och England.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Buffé
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Frukt
  • Mattraditioner
  • Jul
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Plommon- & äppelcobbler med anisvaniljsås

Detta kan intressera dig

Vodkapasta med rökt fisk

Vodkapasta med rökt fisk

Ekologi | Recept
Lucka 15: Julfasader

Lucka 15: Julfasader

UngMartha
Makaronilåda i mikrovågsugnen

Makaronilåda i mikrovågsugnen

Recept | Husmanskost
Vårt nya pilotprojekt "Ungas välmående" har kört igång!

Vårt nya pilotprojekt "Ungas välmående" har kört igång!

Nyheter

Prenumenera på
Marthas nyhetsbrev

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Martha 120
  • Tidskriften Martha
  • Distrikt, föreningar, kretsar
  • Styrelsen 2023
  • Marthaköket
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Vardagskunskap
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • Föreningsadministration
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Marthaköket
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Giftfritt dagis
  • Havets smaker - Östersjödieten
  • Hantera vardagen
  • Små fiskar övertar storkök
  • En euro i taget
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2023 Marthaförbundet