Plåträtt – vegetarisk eller med kyckling
Ingredienser
Steg 1 |
|
---|---|
600 g | potatis eller pumpa |
3 | morötter |
1 | rödlök |
½ | blomkål |
Olivolja | |
Salt, peppar |
Steg 2 |
|
---|---|
2–3 | hönsfiléer eller 1 burk kikärter för vegetariskt alternativ |
Steg 2, sås |
|
---|---|
1 dl | olivolja |
1 msk | sojasås |
1 msk | balsamvinäger |
1 tsk | sesamolja |
1 tsk | honung |
1 | krossad vitlök |
Steg 3 |
|
---|---|
½ | paprika |
Färska örter | |
Fetaost eller annan ost enligt egen smak |
Så gör du
- Blanda ihop allting på en plåt och sätt i ugnen. Komplettera med färska grönsaker, örter och riven ost när plåten är ur ugnen. Tillred i tre steg!
Steg 1
- Sätt ugnen på 200 graders varmsluftsugn.
- Tvätta potatisarna och morötterna och lägg på en ugnsplåt. Skär rödlöken och i klyftor och blomkålen i buketter.
- Ringla på olivolja och smaksätt med salt och peppar. Ställ in het ugn i 15 minuter
Steg 2
- Blanda såsen och vänd filéerna i den, smaksätt med salt och peppar.
- Ta ut ugnsplåten efter 15 minuter i ugnen och lägg filéerna ovanpå grönsakerna.
- Ringla på resten av såsen och ställ tillbaka i ugnen i 15 minuter.
- Vegetariskt alternativ: kycklingfiléerna kan ersättas med kokta kikärter eller pulled havre, använd samma sås som ovan. Använder du kikärter eller pulled havre ska plåten vara i ugnen cirka 10–12 minuter.
Steg 3
- Ta ut plåten ur ugnen, i det här skedet borde kycklingfiléerna vara genomstekta. Man kan ännu dubbelkolla att de är det genom att skära ett snitt i dem.
- Sprid strimlad paprika och smulad fetaost över plåten. Garnera med basilika.
