• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pasta med torkad svamp

Pasta med torkad svamp

Ingredienser


2 portioner


1 rejäl näve
torkade trattkantareller, blötlagda (eller annan fryst eller färsk svamp)
1 kruka
krasse
1 burk
stora vita bönor (eller andra bönor eller linser)
2 dl
grädde med valfri fetthalt (eller havregrädde)
1 liten
gul lök + 1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Smör att steka i
250 g
färsk pasta
Eventuellt stekt bacon och/eller flagad parmesan till garnering

Så gör du


  1. Koka upp pastavatten. Finhacka lök och vitlök. Lägg undan några fina krasseblad till garnering, klipp resten fint med sax.
  2. Klipp bacon i små bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Flaga parmesan med till exempel en potatisskalare.
  3. Stek svamp och lök i smör. Tillsätt grädde, krasse och bönor. Låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och en fräsch grönsallad.

Vinnaren i recepttävlingen i samband med kampanjen Marthas Matkorg och vårens matkorg, Jenni Vaino, bjuder här på en lättlagad "man-tager-vad-man-haver"-pastarätt. Receptet kan anpassas efter tillfälle, middagsgästernas specialdieter och skafferiets tillgångar. Marthaförbundets hushållsrådgivare tipsar om att man kan byta ut bacon mot lokalproducerad lufttorkad skinka och parmesan mot lagrad getost. Bönor på burk kan också bytas ut till frysta ärter.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pasta med torkad svamp

Detta kan intressera dig

Citronmarinerad gädda

Recept

Lucka 9: Ungmarthas julkalender

Pepparkaka och choklad – en kombination som garanterat sprider julstämning till dessertbordet. I dagens lucka tipsar vi om en enkel och lyxig efterrätt där dessa smaker möts på bästa sätt.

UngMartha

Lucka 4: Ungmarthas julkalender

Fånga julens smaker och stämning med en festlig tomat- och mozzarellakrans! En vacker och enkel rätt som blir ett garanterat blickfång på julbordet – både god och dekorativ.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet