• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pasta med torkad svamp

Pasta med torkad svamp

Ingredienser


2 portioner


1 rejäl näve
torkade trattkantareller, blötlagda (eller annan fryst eller färsk svamp)
1 kruka
krasse
1 burk
stora vita bönor (eller andra bönor eller linser)
2 dl
grädde med valfri fetthalt (eller havregrädde)
1 liten
gul lök + 1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
Smör att steka i
250 g
färsk pasta
Eventuellt stekt bacon och/eller flagad parmesan till garnering

Så gör du


  1. Koka upp pastavatten. Finhacka lök och vitlök. Lägg undan några fina krasseblad till garnering, klipp resten fint med sax.
  2. Klipp bacon i små bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Flaga parmesan med till exempel en potatisskalare.
  3. Stek svamp och lök i smör. Tillsätt grädde, krasse och bönor. Låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och en fräsch grönsallad.

Vinnaren i recepttävlingen i samband med kampanjen Marthas Matkorg och vårens matkorg, Jenni Vaino, bjuder här på en lättlagad "man-tager-vad-man-haver"-pastarätt. Receptet kan anpassas efter tillfälle, middagsgästernas specialdieter och skafferiets tillgångar. Marthaförbundets hushållsrådgivare tipsar om att man kan byta ut bacon mot lokalproducerad lufttorkad skinka och parmesan mot lagrad getost. Bönor på burk kan också bytas ut till frysta ärter.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Måltid
  • Lunch
  • Middag
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Svamp
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pasta med torkad svamp

Detta kan intressera dig

Smartfisk-ambassadörsutbildning i Österbotten 2025

Är du intresserad av hållbar mat, lokal fisk och smarta sätt att använda hela fångsten? Nu har du chansen att bli en Smartfiskambassadör genom Marthaförbundets utbildning inom projektet Smartfisk –...

Förbundsnytt: Januari 2025

Årets första Förbundsnytt bjuder på spännande nyheter! Nya säsongsrätter i receptbanken, tips för föreningarnas årsrapportering och ett kostnadsfritt nyhetsbrev för bättre vardagsekonomi. Dessutom ...

Nyheter

Ny kurs för att hantera vardagen i en enföräldersfamilj

Har du en enföräldersfamilj och vill ha lite extra stöd i vardagen? "Familjepusslet" är en grupp för dig som själv ansvarar för vardagen, har barn under skolåldern och upplever utmaningar i vardagen.

Nyheter

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet