Pasta med torkad svamp
Ingredienser
2 portioner
Så gör du
- Koka upp pastavatten. Finhacka lök och vitlök. Lägg undan några fina krasseblad till garnering, klipp resten fint med sax.
- Klipp bacon i små bitar, stek knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Flaga parmesan med till exempel en potatisskalare.
- Stek svamp och lök i smör. Tillsätt grädde, krasse och bönor. Låt puttra på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt pasta och en fräsch grönsallad.
Vinnaren i recepttävlingen i samband med kampanjen Marthas Matkorg och vårens matkorg, Jenni Vaino, bjuder här på en lättlagad "man-tager-vad-man-haver"-pastarätt. Receptet kan anpassas efter tillfälle, middagsgästernas specialdieter och skafferiets tillgångar. Marthaförbundets hushållsrådgivare tipsar om att man kan byta ut bacon mot lokalproducerad lufttorkad skinka och parmesan mot lagrad getost. Bönor på burk kan också bytas ut till frysta ärter.
