• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Påskkaka

Påskkaka

Ingredienser


Botten

12
digestivekex
75 g
smör eller olja

Fyllning

500 g
kvarg
2 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
3
ägg
½ dl
citronsaft
½ dl
apelsinsaft
2 tsk
rivet citronskal
2 tsk
rivet apelsinskal
100 g
kanderade fruktskal, korinter eller russin (kan uteslutas)
3 msk
majsstärkelse (maizena)
150 g
crème fraiche

Dekoration

Chokladmandlar eller påskgodis
  1. Mosa kexen i en matberedare. Smält matfettet och blanda med kexen. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24cm). Tryck ut kakbottnen i formen och sätt den i frysen för att stelna.
  2. Blanda kvarg, socker, ägg, citron- och apelsinskal, saft, majsstärkelse och crème fraiche. Vänd till sist ner de kanderade frukterna.
  3. Häll fyllningen i kakformen och grädda 60 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna i formen och lösgör den först när den har svalnat. Dekorera med exempelvis chokladmandlar eller annat påskgodis.

MARTHA
TIPSAR

Den här kakan påminner om pascha och står sig flera dagar i kylskåpet. Blanda i citrusskal och kanderade fruktskal, russin eller korinter efter egen smak.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Påskkaka

Detta kan intressera dig

Cirkulär i vardagen för högstadiet

Genom att utforska frågor som varför vi köper så mycket nytt, hur vi kan minska vårt matsvinn och hur vi kan vara mer hållbara i vår konsumtion, får eleverna verktyg för att tänka och agera mer hål...

Medlemsteamets stora videoguide om Marthaförbundet

Marthaförbundets medlemsteam, som består av Marika Danielsson och Jessica Åhman, berättar allt du behöver veta om att vara medlem i Marthaförbundet.

Medlem

Smartfisken har sin givna plats på tallriken – nytt fiskprojekt från Marthaförbundet

Marthaförbundet inleder sitt nya projekt ”Smartfisk - Från hav till tallrik” som syftar till att öka konsumtionen av inhemsk fisk och lyfta fram Östersjöns outnyttjade fiskarter, den så kallade sma...

Hushåll

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet