• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Påskkaka

Påskkaka

Ingredienser


Botten

12
digestivekex
75 g
smör eller olja

Fyllning

500 g
kvarg
2 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker eller 1 krm vaniljpulver
3
ägg
½ dl
citronsaft
½ dl
apelsinsaft
2 tsk
rivet citronskal
2 tsk
rivet apelsinskal
100 g
kanderade fruktskal, korinter eller russin (kan uteslutas)
3 msk
majsstärkelse (maizena)
150 g
crème fraiche

Dekoration

Chokladmandlar eller påskgodis
  1. Mosa kexen i en matberedare. Smält matfettet och blanda med kexen. Smörj en kakform med löstagbar kant (cirka 24cm). Tryck ut kakbottnen i formen och sätt den i frysen för att stelna.
  2. Blanda kvarg, socker, ägg, citron- och apelsinskal, saft, majsstärkelse och crème fraiche. Vänd till sist ner de kanderade frukterna.
  3. Häll fyllningen i kakformen och grädda 60 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna i formen och lösgör den först när den har svalnat. Dekorera med exempelvis chokladmandlar eller annat påskgodis.

MARTHA
TIPSAR

Den här kakan påminner om pascha och står sig flera dagar i kylskåpet. Blanda i citrusskal och kanderade fruktskal, russin eller korinter efter egen smak.

Kategorier

  • Recept
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Dessert
  • Mattraditioner
  • Påsk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Påskkaka

Detta kan intressera dig

Marika Danielsson: Utan beredskap riskerar föreningslivet att stanna

Föreningar är en av samhällets viktigaste resurser, men saknar ofta verktyg för att klara kriser. Marthaförbundets sakkunnig i beredskap Marika Danielsson skriver om föreningarnas beredskap.

Hushåll

Bruschetta med vita bönor

Recept

Lucka 2: Ungmarthas julkalender

Ge ditt julpyssel en doft av citrus och kreativitet! Med enkla apelsinskal kan du skapa vackra små rosor som blir en färggrann dekoration för julbordet eller granen – både hållbart och stämningsfullt.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet